Laptopurile refurbishate reprezintă de câțiva ani încoace o variantă mult mai ieftină pentru cei care își doresc un laptop bun, însă bugetul nu le permite investiții foarte mari. Adesea, astfel de computere pot fi achiziții bune, cu care să nu ai probleme pe termen lung, însă condiția esențială este să ții cont de anumite aspecte importante.

Un laptop refurbishat este un device pe care cineva l-a cumpărat la un moment dat, l-a folosit și din pricina unei defecțiuni l-a returnat producătorului sau comerciantului, primind în schimb un produs nou. Laptopul defect a fost reparat și pus înapoi la raft, cu eticheta de produs refurbishat. Deși vorbim despre laptopuri second hand “reînnoite”, în general aceste laptopuri sunt într-o stare aproape nouă și e nevoie de o examinare amănunțită pentru că cineva să își dea seama dacă s-a umblat în ele.

Componentele care dau cel mai adesea bătăi de cap sunt bateria și ecranul. Ambele părți sunt ușor de înlocuit de către un expert, așadar dacă vrei să îți iei un laptop refurbishat care a suferit una dintre aceste două reparații, afacerea pe care urmează să o faci este una foarte bună!

Însă asta înseamnă că va trebui întotdeauna să întrebi producătorul sau comerciantul care a fost motivul refurbisharii laptopului pe care vrei să îl cumperi! Dacă îți cumperi un laptop refurbishat de la o persoană fizică, este esențial să verifici acest produs înainte de a-l cumpăra: hard disk-ul, tastatura, exteriorul, ecranul, bateria… toate sunt problematice dacă se defectează…

Când nu ești foarte sigur de cunoștințele tale în domeniu, poți găsi ajutor de specialitate la noi, pentru verificarea laptopului și diagnosticarea eventualelor probleme. La noi vei afla și prețul pentru reparații laptop, dacă acestea sunt necesare și cât de rentabil este să îți iei un laptop “refurbishat” sau second hand în care să mai investești apoi. Centrul nostru de reparații laptop București îți va fi întotdeauna de ajutor, atât cu sfaturi cât și cu intervenții de specialitate, pentru ca tu să iei cea mai bună decizie în materie de achiziționare de laptopuri noi, refurbishate sau second hand.

Sunați acum
Hartă