De la jocuri video până la aplicații 3D profesionale pentru diverse domenii de activitate, placa video este o parte esențială și absolut necesară a oricărui laptop.

Nu eșți sigur cum să îți dai seama dacă placa ta grafică are o problemă? Din fericire este una dintre componentele unui laptop care da cele mai multe semne atunci când are o defecțiune, astfel încât să poți ajunge rapid la centrul nostru de reparații laptop. Iată care sunt semnele care ar trebui să îți dea de gândit.

 

Când o placă video are probleme, imaginea nu mai are fluență și începe să fie fragmentată. Nu este un semn suficient pentru a-ți da seama că este vorba despre o placă video stricată – pentru că și un hard afectat sau chiar problemele de RAM pot cauza acest simptom – însă dacă începi să vezi și alte efecte asociate cu acesta, atunci e foarte probabil să fie vorba de placa video.

Placa video defecta

Placa video defecta

Defecțiuni ale ecranului. Dacă atunci când te joci sau când te uiți la un film ecranul tău începe să se comporte ciudat, afișând culori, e semn că placa video este defectă și că trebuie să vii la service-ul nostru pentru reparații laptop București. Uneori atunci când restartezi computerul problemele pot să dispară, dar este doar o rezolvare temporară a situației, iar o placă video defectă va da din nou aceleași simptome, pentru care specialiștii noștri au întotdeauna soluții!

 

Forme neregulate pe ecran. Când placa video este defectă vei avea pe ecran diverse forme neregulate, care pot fi uneori rezolvate cu un restart dar care vor reveni în mod cert. Trebuie subliniat că motivul apariției acestora este în general overclockingul sau solicitarea exagerată a plăcii video peste setările producătorului. De asemenea, o altă cauză este veșnica problemă a supraîncălzirii și a expunerii prea mari la praf.

 

Ecranul albastru este și el un simptom comun atunci când placa video are o defecțiune. Însă ecranul albastru poate fi cauzat și de o serie de alte probleme. Dacă ecranul devine albastru deodată atunci când începi să dai laptopului anumite task-uri video solicitante (de pildă jocuri video sau filme), atunci este un semn clar că problema vine de la placa video și nu de la alte componente ale laptopului.

 

Zgomotul de ventilator. Acesta nu este neapărat un semn că trebuie să înlocuiești placa video, dar un zgomot exagerat este un semn că placă video se supraîncălzește excesiv și că are nevoie de o curățare.

Sunați acum
Hartă