Este destul de dificil sa upgradezi un laptop intr-un mod care chiar sa conteze si sa iti ofere posibilitatea de a vedea diferentele. Procesoarele, placa de baza si placa video nu pot fi inlocuite in general si chiar daca ar fi posibil, costul ar fi foarte mare, iar misiunea una destul de dificila. De acea de multe ori cei care isi doresc performante mai bune atunci cand utilizeaza un laptop au la indemana o singura solutie: renuntarea la laptopul vechi si achizitionarea unuia mai performant.

Vestea buna, insa, este ca atunci cand nu ai bani suficienti pentru un laptop nou si bun, mai exista o varianta: adaugarea unei unitati SSD laptopului vechi. Recomandarea noastra este sa nu faci acest upgrade al laptopului acasa, ci sa alegi un service care se ocupa cu reparatii laptop, unde sa ai siguranta ca tot procedeul se desfasoara in siguranta. La punctul nostru de reparatii laptop Bucuresti noi vom face tot posibilul ca laptopul tau vechi sa functioneze la parametri cat mai optimi.

Desi SSD-ul (solid state drive) nu schimba viteza de rulare a softurilor, adaugarea unei astfel de unitati poate imbunatati viteza cu care se incarca, iar asta te va face sa simti in mod direct ca laptopul tau se misca mai repede. Adica… exact ceea ce doreai sa obtii!

In plus, in cazul unei loviri sau trantiri, cu un hard disk exista riscul de a pierde informatiile stocate ca urmare a deteriorarii partilor sale mecanice. Cu SSD-ul nu exista aceasta problema, pentru ca nu are parti mecanice.

Singura problema de care e posibil sa te lovesti este capacitatea de stocare, in general SSD-urile fiind mai restrictive decat hard disk-urile la aceasta categorie. Exisa si SDD-uri mai mari dar pretul lor este aproape prohibitiv atunci cand depasesc 2 TB, insa in principiu  pentru utilizatorul obisnuit nu va fi nevoie de o memorie atat de mare. Si, in plus, ai la dispozitie solutiile de stocare virtuala pentru a compensa, daca nu te descurci cu spatiul disponibil.

Sunați acum
Hartă