Laptopul se defectează uşor, acest lucru nu este un secret pentru nimeni, dar există o problemă ce o întâlnim foarte des în service, aceasta este oprirea bruscă şi neanunțată a laptopului fără motiv. Laptopul se închide brusc, de parcă ar rămâne fără tensiune, la foarte scurt timp de la apăsarea butonului de power.

Motivele opriri bruște a laptopului sunt multiple, fapt pentru care recomandăm venirea de urgență în service cu laptopul pentru o diagnosticare gratuită în service-ul nostru.

Cea mai frecventă cauză ce provoacă oprirea bruscă a laptopului este supra-încălzirea acestuia. Noua generaţie de laptopuri au o structură hardware foarte puternică, lucru ce duce la un consum mai mare de energie care la rândul ei ajunge să fie degajată sub formă de căldură. Încălzirea laptopului nu este ceva neobișnuit, dar temperatura va creşte constant pe parcurs ce se aduna praf în interiorul lui.

Când laptopul se opreşte brusc, uita-te pe spatele laptopului la ventilator şi vezi cât de prăfuit este acesta, apoi verifică temperatura acestuia. Componentele precum procesorul sau cipul video degajă cea mai mare căldura. Măsurarea temperaturii componentelor laptopului se realizează cu programul gratuit HWmonitor.

Atunci când sistemul de răcire nu mai funcţionează, laptopul se supraîncălzeşte şi se opreşte.

Laptopul se opreşte singur când bateria nu mai funcționează
Când laptopul funcţionează pe baterie şi acesta se opreşte atunci verificați bateria cel mai probabil acesta este defectă nu mai înmagazinează tensiune, sau se descarcă brusc.

O altă problemă ce poate duce la închiderea bruscă a laptopului tot pe partea de alimentare este la încărcător, acest lucru se poate observa astfel, laptopul funcționează bine pe baterie dar se opreşte brusc, când este băgat la încărcat. Folosirea unui încărcător defect poate duce la defectarea placi de bază, şi a altor componente.

Alte defecte ce pot cauza oprirea bruscă a laptopului sunt problemele de tip software cum ar fi infectarea cu viruşi, deteriorarea unor fişiere de sistem sau conflicte între programe sau drivere.

Sunați acum
Hartă